Travel the World

what can be more beautiful than visiting places that we only dreamed of ?

Καταφύγιο Αστράκας November 8, 2009

Filed under: Ήπειρος,Ελλάδα — travelallworld @ 4:46 pm
Tags: , , , ,

Οι τελευταίες ηλιολουστές μέρες του Οκτώβρη αποτέλεσαν μοναδική ευκαιρία για να απολαύσουμε την Τύμφη πριν σκεπαστεί με την χειμερινή λευκή φορεσιά της. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για πεζοπορία, η νέφωση ελάχιστη μονο τις πρωινές ώρες, και το βραδινό αεράκι μας θύμιζε οτι στο βουνό ο χειμώνας έρχεται πάντα πιο γρήγορα.

Το ανακαινισμένο καταφύγιο ζεστό και φιλόξενο, αποτελεί ιδανική στάση για τσάι ή καφέ. Καθημερινά λειτουργεί κουζίνα η οποία εξυπηρετεί όχι μόνο όσους διανυκτερεύουν αλλά και τους περαστικούς πεζοπόρους.  Η θέα του καταφυγίου είναι μοναδική.  Η Αστράκα, το μονοπάτι της Δρακόλιμνης , οι παρυφές της Γκαμήλας, ολα βρίσκονται μπροστά του!
Λειτουργεί απο τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συνδεθείτε με το site http://www.astrakarefuge.com ή να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του καταφυγίου Γιώργο Ροκά.

Απο το χωριό μέχρι το καταφύγιο υπάρχουν τέσσερις βρύσες με κρυστάλλινο νερο. Το μονοπάτι ειναι ευδιάκριτο με συχνή σήμανση και αποτελει ιδανικό ξεκίνημα για τους αρχάριους.  Η περιοχή αποτελεί αγαπημένο προορισμό πολλών πεζοπορων καθώς οι εικόνες που προσφέρει εναλλάσονται με τις εποχές και αποτελούν μοναδικές εμπειρίες.

 

Leave a comment